NDLOVUMZI Natuurreservaat

HaseKamp family bush lodge ligt midden in Ndlovumzi; een natuurreservaat  van 1.000 ha met allerlei wilde dieren. Geen BIG 5, dus je kunt er heerlijk wandelen. Natuurlijk kan je ook met de auto door het reservaat op zoek naar dieren. Naast onder andere giraffen, zebra's, kudu's, apen, wilde beasts, struisvogels en Impala's vind je ook een enorme variatie aan vogels en insecten.

Er is een hoger gelegen uitzichtpunt waar je een prachtige zonsondergang kunt zien. Neem een drankje en een hapje mee, er staat een picknicktafel voor je klaar. Na zonsondergang kan je sterren tellen in de melkweg. 

Wil je niet zelf op zoek naar dieren of is jullie auto er minder geschikt voor, kan je ook met ons mee. We horen het graag minimaal een dag van te voren. 

Jessica de HIPPO 

Heb je wel eens een nijlpaard gevoerd, of een kus gegeven? Vast niet! Jessica is een heel bijzonder nijlpaard, ze is opgevoed door mensen vanaf dat ze een baby was. Ze is enorm verwend, eet graag zoete aardappel, drinkt alleen warme rooibos thee en ze krijgt graag kusjes van vrouwen en kinderen. Misschien mag je zelfs haar rug masseren! 

Jessica woont bij ons om de hoek; het is ongeveer 45 minuten rijden vanaf Ndlovumzi. 

KINYONGA Reptile Centre 

Het Kinyonga reptile centre is ongeveer een half uur rijden vanaf Ndlovumzi. Het is een klein, maar uitgebreid, centrum waar je allerlei reptielen kunt bekijken. 

Er zijn schorpioenen, spinnen en krokodillen. De collectie slangen is indrukwekkend. Mocht je niet bekend zijn met de gevaarlijke soorten die in onze buurt leven, is het ook wel verstandig even een kijkje te gaan nemen zodat je goed weet waar je mee te maken kunt krijgen. 

Tijdens het hoogseizoen worden er ook demonstraties met slangen gegeven waarbij je uitgebreid voorgelicht wordt over hoe slangen reageren en hoe jij moet reageren. 

Je mag ook een enorme slang vasthouden, als je durft! 

CANOPY TOUR in de Magoebaskloof 

Niet bang van hoogtes? Dan is een canopy tour in de Magoebaskloof echt een aanrader. Het is wel een stukje rijden, ongeveer 2 uur, maar zeker de moeite waard.

De Magoebaskloof zelf is al prachtig, vaak hangt er een sluier van laaghangende bewolking over de kloof wat een mysterieus beeld geeft. 

Er zijn, over de rivieren en kloven heen, 13 ziplijnen opgehangen waar je met een katrol van af glijdt. Prachtige uitzichten gecombineerd met de nodige spanning maken het een ongelofelijk mooie tocht. Na afloop staat er een lunch voor je klaar. Onze jongste was 7 toen hij meeging, hij vond het fan-tas-tisch! 

 

Je kunt deze tour het beste een paar dagen van te voren boeken via de VVV in Hoedspuit.  

MOHOLOHOLO Wildlife Rehab Centre 

Een absolute MUST - DO.

 

In Moholoholo wordt je meegenomen door een gids die je van alles verteld over de dieren in Zuid Afrika. De leefomgeving wordt besproken, maar ook de stropers waar we veel mee te maken hebben. Je mag een cheeta aaien, je kunt gieren vasthouden en vergeet vooral Stoffel niet! Stoffel is een das, een echte kei in ontsnappen en kattenkwaad uithalen. Ken je deze wereldberoemde das nog niet? Kijk dan snel even dit filmpje op YouTube.

Moholoholo heeft beperkte openingstijden, vraag ons even om meer informatie, dat voorkomt dat je voor niets gaat. Het is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Ndlovumzi. 

PANORAMA ROUTE

Die is adembenemend mooi!

Je rijdt met de auto een route van ongeveer 5 uur, je begint een uurtje vanaf Ndlovumzi en rijdt naar het Zuiden. Onderweg zijn verschillende uitkijkpunten waar je even moet stoppen om van het onwerkelijk mooie uitzicht te genieten en foto's te maken. 

 

Wij kunnen je aanvullende tips geven en wegwijs maken zodat jullie een goede planning kunnen maken.  

KRUGERPARK 

En natuurlijk gaan jullie het Krugerpark bezoeken. Je kunt namelijk niet met goed fatsoen in Zuid Afrika op vakantie gaan en Krugerpark overslaan. 

Vanuit Ndlovumzi is de Orpen Gate, een van de ingangen van Krugerpark, binnen een uur te bereiken. In Kruger kan je met je eigen auto rondrijden, er liggen geasfalteerde wegen in het park van waar uit je een heleboel dieren kunt zien. 

Kruger is enorm groot; bijna even groot als Belgie en je mag er maximaal 50 km per uur rijden. Maak dus een realistische planning! Je kunt er overnachten en georganiseerde safari's boeken. Wij raden aan in ieder geval 1 overnachting te boeken en een georganiseerde safari te doen. 

Kijk voor meer informatie even op de Krugerpark website

En dan hebben we nog maar een paar activiteiten genoemd die in de omgeving te doen zijn.

Er  is voor ieder wat wils, neem dat maar van ons aan.

 

Graag helpen we jullie, onder het genot van een kopje koffie, verder met jullie planning.